Anunț – Activitatea Laboratorului Încercări Produse Agroalimentare (LÎPA)

Laboratorul Încercări Produse Agroalimentare (LÎPA) îşi menţine acreditarea din 1993 şi are, conform ISO 17025, unul dintre cele mai largi domenii de acreditare. Totodată, LÎPA  încearcă să monitorizeze necesităţile clienţilor şi calitatea produselor plasate pe piaţă.

Astfel, în 2017 şi-a extins domeniul de acreditare la determinarea purităţii grăsimilor din produse lactate şi conservanţi în toate produsele alimentare. Luând în considerare faptul că la prelucrarea fructelor şi legumelor se utilizează un număr mare de pesticide, din februarie 2018 LÎPA va determina 38 pesticide (în prezent 19) în produsele alimentare prin metoda GC/MS.

LÎPA este gata să coopereze cu orice tip de organizaţii care sunt cointeresate în monitorizarea şi determinarea calităţii produselor alimentare şi cosmetice de pe piaţa internă şi externă. Astfel, a participat la programe pilot pentru Prime şi Canal 3 şi este partener în cadrul proiectului „Alege sănătos”.

Rezultatele încercărilor de laborator au fost publicate în mediul online. Au fost descoperite un număr imens de produse neconforme.

Laboratorul invită la cooperare toate organizaţiile şi persoanele cointeresate să prevină consumul de produse alimentare sau cosmetice necorespunzătoare.