EDM Intelligent Solutions prezintă un centru unic de metrologie

EDM Intelligent Solutions (EDMIS), grupul de automatizare din cadrul Departamentului EDM Inc., a dezvoltat un centru unic de metrologie 3D cu 5 axe bazat pe un sistem de mișcare a mașinilor-unelte cu senzori de metrologie 3D de înaltă rezoluție complet integrați.
Folosind comenzile CNC și servo-motoarele FANUC dovedite în industrie, MVi5 oferă fiabilitate și performanță pe termen lung pe care utilizatorii din industria aerospațială, auto, inginerie mecanică, medicală, din plastic și tehnologia semiconductoarelor au ajuns să aibă încredere. Baza robustă a mașinilor-unelte găzduiește un sistem de mișcare a vârfului liniei, cu deplasări liniare de 300 mm x 300 mm x 300 mm pe axele X, Y și Z, împreună cu cântare de măsurare a sticlei integrate pe fiecare axă. Unitatea de rotație și înclinare pentru sarcini grele are o sarcină utilă îmbunătățită a piesei și dispozitivelor de 20 kg, cu o gamă de înclinare a axei B de +/- 120 ° și o rotație continuă a axei C de 360 °, ambele axe având codificatoare absolute integrate.

Senzorii avansați de metrologie 3D cu viteze de măsurare de până la ≤ 1,7 milioane de puncte pe secundă și rezoluții mari de 10 nm permit MVi5 să măsoare forma, distanța, înălțimea, rugozitatea suprafeței, poziția reală, scanarea vs. diferențele de model CAD și diferențele de scanare vs. totul într-o singură platformă robustă multi-senzor care este gata să fie instalată direct pe podeaua de producție a producției.
Necesitatea programării manuale, complexe a sarcinilor de măsurare și inspecție a fost practic eliminată și înlocuită cu o interfață de programare ușor de utilizat, bazată pe meniuri, găsită în Foundation Programming Environment din EDMIS. Programele de măsurare și inspecție bazate pe model 3D personalizate sunt generate automat din designul modelului 3D solid al piesei care urmează să fie inspectată. Utilizatorul pur și simplu încarcă modelul solid, selectează zonele de măsurat și un program este generat automat.
Programarea offline de măsurare și inspecție este, de asemenea, oferită prin integrarea cu pachete software comune CAD / CAM utilizate de industrie. Funcționarea MVi5 5-Axis 3D Metrology Center este rapidă și simplă prin interfața umană EDMISi optimizată cu ecran tactil, compatibilă cu codul de bare nativ.