Finalizarea Proiectului Uniunii Europene „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA”

La data de 23 august 2017, în incinta Casei Guvernului, a avut loc conferința cu privire la finalizarea Proiectului Uniunii Europene „Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA (Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător)” Rezultatele obținute pe parcursul a doi ani de activitate, 2015- 2017, organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii și finanțat de Uniunea Europeană.

În baza Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Republica Moldova a beneficiat de asistență pentru dezvoltarea laboratoarelor de metrologie în procesul de achiziționare a echipamentului modern de testare și măsurare.

Pe baza planurilor de achiziții revizuite de către experții proiectului CRS AT DCFTA și aprobate de Ministerul Economiei și Infrastructurii câteva întreprinderi inclusiv și Î. S. „CMAC” au primit fonduri pentru achiziționarea echipamentului nou profesional și produselor software.

Î. S. „CMAC” aduce mulțumiri  D-lui Philip Santens – șef proiect CRS AT DCFTA ( Contractul de Reformă Sectorială Asistența tehnică pentru implimentare  Acordului privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător) și întregii echipe ce au participat la acest proiect și au contribuit la dezvoltarea instituțională și consolidarea capacităților în domeniul infrastructurii calității, în scopul alinierii la standardele europene.