Participarea Î.S.”CMAC” la seminarul internațional privind evaluarea conformității și certificarea produselor

În perioada 16-20 octombrie 2017, reprezentanții Î.S. ”Centrul de Metrologie Aplicată și Certificare” (Igor Lupu – Director, Alexandru Covric – Șef Oficiul Teritorial Ceadîr-Lunga-Cahul) au participat la seminarul organizat de către Institutul de Standardizare din Turcia (TSE), cu tematica: „Elaborarea programelor de certificarea produselor (domeniul alimentar, chimic, construcția mașinilor) și ISO/IEC 17065. Evaluarea conformității. Cerințe pentru organisme care certifică produse, procese și servicii” . Seminarul a avut loc în Turcia, unde au participat peste 30 de reprezentanți din diferite țări.

La eveniment a fost discutată, în mod comparativ, experiența fiecarei țări în domeniul certificării și examinate subiectele ce țin de determinarea noilor strategii și politici de colaborare a țărilor membre în domeniul evaluării conformității.

Directorul Î.S.”CMAC”, Igor Lupu menționează: ”Participarea la seminar reprezintă o oportunitate de a acumula noi informații, de a face schimb de experiență, prin preluarea unor practici noi ce contribuie la dezvoltarea continuă și prestarea serviciilor de certificare la cel mai înalt nivel. ”.

Colaborările internaționale și schimbul de experiență între țări au ca scop creșterea nivelului competitivității și sporirea calității serviciilor. Î.S. ”CMAC” tinde spre o dezvoltare continuă a serviciilor prestate!