Analiza cofeinei prin metoda HPLC

Majoritatea populației de pe globul pământesc sunt consumatori activi de cafea, însă nu fiecare îşi poate permite această plăcere, îndeosebi cei cu probleme ale sistemului cardiovascular. Cu ajutorul tehnologiilor moderne a fost inventată cafeaua decofeinizată, o alternativă pentru cei ce nu pot consuma cofeină, însă nu toţi producătorii sunt de bună credinţă şi deseori cantitatea de cofeină în cafeaua decofeinizată depăşeşte cu mult limitele maxim admisibile.

Pentru a verifica existența cofeinei în cafeaua decofeinizată se recomandă să efectuați încercări de laborator. Laboratorul Încercări Produse Agroalimentare (LÎPA) din cadrul Î.S. „CMAC” efectuează analiza cofeinei prin metoda HPLC cu o precizie înaltă, fapt confirmat prin rezultatele obținute la PT internaţionale (teste de competență):

Z≤ 0,3 – pentru cafea naturală;

Z =0,0  – pentru cafea decofeinizată.

 

Pentru siguranța consumatorilor Î.S. „CMAC” invită toți agenții economici care comercializează cafea să efectueze încercări de laborator pentru a fi siguri de calitatea și inofensivitatea produsului.

 

Pentru mai multe detalii contactaţi:

CECICO Galina

Șef Direcție Testări Produse Agroalimentare

Tel. (373 22) 218-442,

Fax (373 22) 748-511,

mob. 079-460-581

e-mail: lipacmc@cmac.md