Impactul calității materialelor de construcție asupra calității construcțiilor

Calitatea materialelor de construcție este una dintre prevederile sistemului de asigurare a calității în construcții, și anume siguranța în exploatare, sănătatea oamenilor și protecţia mediului înconjurător.

Certificarea materialelor de construcție constituie o componentă a sistemului calității în acest domeniu, instituit conform legii, prin care se demonstrează că produsele respective sunt inofensive și prezintă caracteristici de calitate controlate, conforme cu documentele normative.

Certificarea materialelor de construcţii este un domeniu obligatoriu, prin reglementarea tehnică cu privire la produsele pentru construcţii nr. 226 din 29.02.2008, monitorul oficial nr.51-54/324 din 14.03.2008.

Prevederile prezentului regulament se aplică tuturor agenților economici care produc și furnizează materiale de construcție provenite din producția internă sau din import.

Cerințele aplicate lucrărilor de construcție și care pot influența caracteristicile tehnice ale unui produs pentru construcții sunt următoarele:

  • Rezistenţă mecanică şi stabilitate
  • Securitate în caz de incendiu
  • Igienă, sănătate şi protecţia mediului
  • Siguranţă în exploatare
  • Protecţie contra zgomotului
  • Economie de energie şi izolare termică

În urma evaluării conformității produselor, atît producătorii cît și importatorii aplică marca de conformitate SM cu numărul organismului de certificare, care demonstrează că produsul este inofensiv și corespunde cerințelor esențiale ale standardelor naționale.

Î.S. „CMAC” este deschisă spre o colaborare fructuoasă, echipa noastră este la dispoziția dumneavoastră pentru a contribui și a asigura procesul de certificare a materialelor de construcție și a oferi toate informațiile referitor la serviciile de certificare și documentele necesare.

CMAC menționează: Calitatea materialelor de construcţii este siguranţa vieţii fiecăruia!!!

Pentru mai multe detalii contactaţi:

MELNIC  Lilia

Șef Direcție Certificare

Tel. (373 22) 218-453,

Fax  (373 22) 745-489,

mob. 067-603-687

e-mail: lilia_melnic@cmac.md