Importanța certificării produselor cosmetice

Industria cosmetică s-a dezvoltat și a devenit un domeniu foarte complex și specializat, având un rol important asupra sănătății noastre. Produsele cosmetice  nu au doar scop decorativ și de înfrumusețare, dar și îngrijirea de zi cu zi a corpului uman.

Astfel clasificându-se în trei categorii:

  • Articole de igienă (săpun, șampon, pastă de dinți etc.)
  • Articole de parfumerie (parfumuri, apă de toaletă, apă de colonie)
  • Produse cosmetice propriu zise (creme, loțiuni, pudre, farduri etc.)

Prin urmare, toate produsele cosmetice au contact direct cu pielea și au impact major dacă acestea sunt contrafăcute sau au o calitate inferioară. În scopul asigurării calității acestora și protecției consumatorilor  privind indicii de inofensivitate (microbiologie, metale toxice, pH ) este necesară evaluarea conformității produselor de către Organisme de Evaluare a Conformității acreditate la nivel național.

Totodată, menționăm că Întreprinderea de Stat „Centrul de Metrologie Aplicată și Certificare” (Î.S. „CMAC”) dispune în cadrul său de  Organism de Certificare Produse (OCP) și laborator acreditat de Centrul Național de Acreditare (MOLDAC), menținînd competența și profisionalismul personalului pe parcursul deceniilor.

În luna iulie 2017, OCP a evaluat procesul de producere la companiile străine „Avon” și „Faberlic”  în rezultatul cărora produsele au suportat investigațiile și producătorilor li s-a eliberat certificate de conformitate.

Î.S. „CMAC” îndeamnă toți consumatorii să fie precauți la procurarea produselor cosmetice, să achiziționeze din locuri specializate, să verifice termenul de valabilitate și să solicite certificate de conformitate !!!

OCP din cadrul Î.S. „CMAC”  este dispus pentru toți producătorii și agenții economici să ofere servicii la cel mai înalt nivel!!!

Pentru mai multe detalii contactați:

MELNIC  Lilia

Șef Direcție Certificare

Tel. (373 22) 218-453,

Fax  (373 22) 745-489,

mob. 067-603-687

e-mail: lilia_melnic@cmac.md