SMARTTECH3D a anunțat lansarea noului sau scaner 3D

Scanerul 3D proiectează abateri direct pe suprafața piesei
SMARTTECH3D a anunțat lansarea noului sau scaner 3D. Scanerul stereo verde MICRON3D de 9 Mpix incorporează o nouă funcție care oferă proiecția directă a unei harți de culoare a abaterii direct pe suprafața piesei.
Pe măsura ce producția intra in noua epocă a tehnologiei revoluționare, cuprinzând industria 4.0, fabricile inteligente, soluțiile automatizate de producție și invadarea automată, multe dintre noile dezvoltări tehnologice reprezintă o adevărată provocare pentru producători, care trebuie să se adapteze la tendințele în schimbare și la cerințele mai mari ale standardelor de calitate. Din acest motiv, SMARTTECH 3D intra în aceasta nouă era cu un sistem de scanare optică complet nou și un software, cu funcții avansate, care pot ajuta la asigurarea unui control al calității 100% direct pe linia de producție.
Potrivit SMARTTECH3D, viitorul metrologiei este în măsurarea optică 3D și de aceea compania a lansat noul scaner. Prin încorporarea proiecției omnidirecționale a franjurilor, noul scaner captează informalii precise despre geometriei pieselor cu reprezentare automată a clarității marginilor și reducere a zgomotului. Această soluție permite reducerea semnificativă a timpului de măsurare și de creare a unei rețele triunghiulare de înalta calitate și de înalta rezoluție a obiectelor scanate. Senzorul funcționează cu lumina LED structurata verde cu lungimea de unda de 520 nm pentru a reduce impactul schimbărilor de iluminare externă. Scanerul 3D este realizat din carcasă din fibra de carbon durabilă și sigilată, cu filtre HEPA pentru a reduce impactul schimbărilor de temperatură și a prafului. În plus, măsurarea este complet fără contact și poate fi automatizată, ceea ce permite utilizatorilor sa verifice un volum mare de piese inspectate în condiții metrologice stabile.
Noul dispozitiv MICRON3D include un nou modul software SMARTTECH3D-measure pentru controlul calității, caracteristica: import de fișiere CAD și generarea unei harți de culori a abaterilor într-un singur software (pe baza scanărilor de comparare 3D cu modelul CAD). În plus, utilizatorii pot genera rapoarte personalizate în PDF cu adnotări care includ toleranțe acceptabile și pot partaja rezultatele cu clienții finali.
Important este că SMARTTECH3D-measure are o noua funcție care oferă proiecția directă a harții de culoare generate a abaterilor pe obiect, permițând utilizatorilor să localizeze cu ușurința abaterile de eroare direct pe partea fizică reală.
Combinația noului sistem stereo verde MICRON3D și software-ul SMARTTECH3D-measure este descrisă ca un instrument perfect pentru controlul calității, inspecție și prototipare rapidă. Rezultate fiabile, 2,5 sec. pentru fiecare secvență de măsurare și o gamă întreagă de funcționalități le permite utilizatorilor să automatizeze orice măsurare a procesului cu precizie metrologică.