Testerul bateriei EV descoperă scurgeri periculoase

Noua tehnologie de la INFICON va permite în curând producătorilor de automobile și furnizorilor de baterii sa testeze în mod fiabil celule de baterii pentru vehicule electrice importante pentru prima data. INFICON discută în prezent cu mai multe companii pentru a dezvolta aplicării robotizate și de mare viteză pentru linia de asamblare pentru noua sa tehnologie de detectare a scurgerilor.

Scurgerile de celule ale bateriei pot scurta dramatic durata de viața a bateriei, pot create costurile garanției, pot afecta satisfacția clienților și pot afecta reputația produsului, precum și pot crea probleme de siguranța și conducere.

Milioane de celule de baterii litiu-ion sunt produse anual pentru utilizare in vehicule electrice, hibrid-electrice și autonome, precum și pentru dispozitive medicale și o varietate de produse electronice de larg consum. În funcție de tipul de celula, cinci sau mai mult din aceste celule pot avea scurgeri nedetectate, potrivit Thomas Parker, directorul de vânzări auto din America de Nord al INFICON. El se așteaptă sa vadă o creștere semnificativa a cererii globale de baterii in următorii 10 ani.

De asemenea, clienții se așteaptă ca bateriile litiu-ion sa reziste mai mult și sa funcționeze corect. Prin urmare, va deveni extrem de important sa se utilizeze cele mai fiabile și precise dispozitive de detectare a scurgerilor posibile la testarea acestor tipuri de celule.
Noile sisteme avansate de detectare a scurgerilor INFICON pot testa în mod fiabil și precis toate tipurile de celule de baterii litiu-ion pentru prima data – cea mai importanta dezvoltare de detectare a scurgerilor din ultimii 10 ani. Dezvoltate la unitatea de cercetare a companiei din Koln, Germania, ele incorporează, de asemenea, tehnologia senzorilor de la sediul INFICON din America de Nord din Siracuza, New York.