Sterilizarea Ustensilelor în domeniul medical

Sănătatea umană a fost și este un factor prioritar pentru întreaga societate de pe glob. Așteptările comunității în permanență au fost axate pe calitate și siguranța serviciilor medicale. Un domeniu sensibil şi cu impact major îl reprezintă modalitatea sterilizării ustensilelor, verificarea aparatelor de sterilizare și dezinfectarea intrumentelor medicale folosite atât la tratamentul obișnuit cât și la intervențiile chirurgicale în cadrul instituțiilor medico-sanitare.

Specialiştii Secţiei Mărimi Termo-Tehnice din cadrul ÎS „CMAC” sunt la dispozitia dumneavoastră pentru a contribui și a asigura  procesul de verificare metrologică ce confirmă sau infirmă buna funcționare a echipamentului folosit.

Laboratorul de verificări metrologice al ÎS „CMAC” este dotat cu cele mai performante echipamente pentru asigurarea îndeplinirii cerinţelor documentelor normative ce se referă la procesul de verificare metrologică şi în mod rapid şi sigur efectuează verificarea metrologică a următoarelor echipamente:

–  Autoclave;

–  Dulap de sterilizare cu aer uscat;

–  Termostatelor de laborator.

În acest context ÎS „CMAC” îndeamnă toate întreprinderele de stat cît și sectorul privat din domeniul medical, să respecte legislația RM în vigoare și să verifice sistematic echipamentele în dotare, în conformitate cu Lista Oficială a mijloacelor de măsurare. Toate acestea măsuri sigure de decontaminare conduc cu certitudine la înlăturarea oricăror suspeciuni privind riscul de îmbolnavire.

Pentru mai multe detalii contactaţi:

Secţia mărimi termotehnice

Tel: (022) 218 501

email: marimi.termice@cmac.md